draken-film

Upptäck: / 2020-04-01

Upptäck: Salomé Lamas

Sedan långfilmsdebuten 2012 har filmaren, konstnären och författaren Salomé Lamas rört sig från mänsklighetens mest ogästvänliga bosättningar i de peruanska Anderna till ett land som inte finns mitt på Stalins schackbräde. Draken Film presenterar hennes tre långfilmer i en unik retrospektiv över en av vår tids mest spännande dokumentärfilmare. 

Salomé Lamas långfilmsdebuterade 25 år gammal med dokumentärfilmen Terra de ninguém som fick sin internationella premiär i Forum-sektionen vid Berlins filmfestival. Hennes första film är en obehaglig djupdykning i en lönnmördares innersta, som likt Joshua Oppenheimers The Act of Killing från samma år intresserar sig för den subjektiva sanningen snarare än de övergripande historiska skeendena. Sedan dess har Lamas fortsatt att utforska ingenmanslandet mellan sanning och fantasi i både kortfilmer och långfilm. Hennes andra långfilm, Eldorado XXI, är en personlig och poetisk fresk över livet i världens högst belägna bosättning, gruvsamhället La Rinconada i peruanska Anderna, ett dokumentärfilmsäventyr som bara kunde överträffas av den kafkaartade resan genom Transnistrien i hennes senaste dokumentär Extinction

Filmerna har beskrivits som etnografiska studier från några av världens mest otillgängliga platser och psyken, men filmerna är lika mycket en sorts visuell poesi som på en och samma gång är meditativt hypnotisk och märkvärdigt svårgenomtränglig.

Streama hundratals handplockade filmer från hela världen.

Därefter 89 kr/mån, Ingen bindingstid.

Draken Film använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies

Göteborg Film Festival

Olof Palmes plats 1
41303 Göteborg

Kontakta Draken Film

kontakt@drakenfilm.se

Google StoreApple Store
Twitter
Facebook
Instagram
Creative Europe Media