Vanliga frågor

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om Draken Film.

Hur många filmer finns det på Draken Film?

Det finns drygt 700 filmer från hela världen. Du kan få en överblick över alla filmer genom att klicka på Filmer.

Hur väljer jag undertextspråk?

För att välja undertextspråk klickar du på kugghjulsikonen längst ner till höger i din webbläsare. Om du streamar film via vår iOS-app väljer du undertextspråk via undertextikonen som ser ut som en tv-ruta med streck i. I vår Android-app hittar du undertextalternativen under CC-ikonen. Om du strömmar film till en extern skärm via Chromecast kan du ändra undertextspråk via Chromecast-menyn, klicka på Chromecast-ikonen igen efter att du börjat casta, klicka på filmbilden eller uppspelningslisten för att få upp Chromecast-menyn och välj undertext via CC-ikonen.

Vad kostar det?

En prenumeration utan bindningstid kostar 79 kr per månad. Varje månad betalas i förskott och dras automatiskt från det bankkort som angivits. Det finns också möjlighet att betala för ett helt års prenumeration i förskott till ett rabatterat pris.

Hur snabbt internet behöver jag för att kunna se film på Draken Film?

För att se film i hög upplösning rekommenderar vi att du har en internetuppkoppling på minst 5 Mbit/s.

Hur startar jag en prenumeration på Draken Film?

Gå in på drakenfilm.se och klicka på ”Starta prenumeration”, där får du registrera din e-postadress, välja ett lösenord och ange dina betalkortuppgifter.

Hur betalar jag?

Du betalar med det bank- eller kreditkort du anger när du startar din prenumeration.

Hur avslutar jag min prenumeration på Draken Film?

Gå in på ”Mina sidor” och klicka på ”Avsluta prenumeration”, där ser du också vilket datum din prenumeration löper ut.

Jag har varit prenumerant tidigare och vill prova på nytt, hur gör jag?

Logga in med samma e-postadress som du använt tidigare, när du är inloggad behöver du klicka på ”Starta prenumeration” för att registrera ditt betalkort och kunna se på film. Om du inte minns vilket lösenord du använt tidigare kan återställa lösenordet via ”Glömt lösenord”.

Kan jag se filmerna mer än en gång?

Det går hur bra som helst.

Har alla filmer svensk text?

Nej, men alla filmer som inte har svenska eller engelska som talat språk har åtminstone svensk eller engelsk undertext. För att välja undertextspråk klickar du på kugghjulsikonen längst ner till höger i din webbläsare. Om du streamar film via vår iOS-app väljer du undertextspråk via undertextikonen som ser ut som en tv-ruta med streck i. I vår Android-app hittar du undertextalternativen under CC-ikonen. Om du strömmar film till en extern skärm via Chromecast kan du ändra undertextspråk via Chromecast-menyn, klicka på Chromecast-ikonen igen efter att du börjat casta, klicka på filmbilden eller uppspelningslisten för att få upp Chromecast-menyn och välj undertext via CC-ikonen.

Vem väljer vilka filmer som ska visas på Draken Film?

Filmerna väljs av programmedarbetare på Göteborg Film Festival.

Kan jag se på Draken Film utanför Sverige?

Nej, tyvärr inte eftersom filmrättigheterna bara gäller i Sverige.

Kan jag titta på film i min mobil och på min surfplatta?

Ja, för att få en så bra filmupplevelse som möjligt rekommenderar vi våra appar för Android och iOS.

Kan jag frysa min prenumeration?

Din prenumeration har ingen bindningstid så du kan lätt avsluta din prenumeration och starta en ny när du vill.

Hur hänger Göteborg Film Festival ihop med Draken Film?

Draken Film ägs och drivs av den ideella föreningen Göteborg Film Festival. I snart 40 år har Göteborg Film Festival erbjudit ett alternativ till det vanliga filmutbudet på bio. Numera finns det behov av att göra samma sak på nätet. Göteborg Film Festival ser det som en viktig kulturpolitisk uppgift att ge publiken tillgång till filmberättelser av olika slag, från världens alla hörn.

Varför heter det Draken Film?

Sedan länge utgör en drake symbolen för Göteborg Film Festival. Namnet är hämtat från den klassiska festivalbiografen Draken i Folkets Hus vid Järntorget i Göteborg. Förutom att vi älskar biografen Draken, är drakar dessutom otämjda fantasidjur som lätt kan associeras med själsliga äventyr i filmens värld.

Vilka har finansierat utvecklingen av Draken Film?

Utvecklingen hade inte varit möjlig utan ekonomiskt stöd från PostkodLotteriets Kulturstiftelse, SIDA och Kulturbryggan. I arbetet med att driva Draken Film är det ekonomiska stödet från Kreativa Europa och Västra Götalandsregionen oumbärligt.