Handplockad film. Prova gratis i 2 veckor.
Fransk 1700-talskock tappar sin aptit för livet och tvingas omvärdera sitt förhållande till matlagning i varm, vacker och delikat dramakomedi om mat som revolutionssymbol där varje tagning är som att befinna sig i en målning.
Manceron arbetar som chefskock för en fransk hertig och lever för sin matlagning – så till den grad att han vägrar be om ursäkt för att ha serverat en okonventionell tryffel- och potatisrätt även om det innebär att han blir av med jobbet. Deprimerad och dränerad på både mat- och livslust drar Manceron sig tillbaka till landsbygden men tvingas snart hitta tillbaka till sitt kall när en mystisk kvinna med dolda motiv ber om att få bli hans lärling.
Handlingen är förlagd till Frankrike 1789 och revolutionens vindar bara väntar på att blåsa upp. God mat anses endast tillhöra den luxuösa adeln, men när Manceron och hans rebelliska lärling även börjar servera allmänbefolkningen blir mat en snillrik symbol för hur folket började stå upp för sig själva och kräva sina rättigheter i ett samhälle med enorma klassklyftor – just den sortens inställning som till slut fick revolutionen att koka upp.
Simon Andersson