Logga in
dragon icon

Handplockad film. Prova gratis i 2 veckor.

Preludium
Regissör:
Drama
 · 
Danmark
 · 
2008
 · 
115 min

Preludium

Fem meningssökande människors liv kolliderar under elektrisk Köpenhamn-kväll i Dogma 95-influerat drama som spelats in i en enda tagning.

Med skakig, handhållen kamera följs en handfull personer när de tumlar runt på Köpenhamns gator på jakt efter lycka – och när deras vägar korsas kastar de sig in i varandras existentiella problem med huvudena före. Den kväll som Johan Melins imponerande filmexperiment spelades in hade Iraks herrlandslag i fotboll precis vunnit de asiatiska mästerskapen, och de jublande dansk-irakierna som kan ses fylla filmens gator med högljutt firande är inte statister utan överlyckliga fotbollssupportrar. Vid några tillfällen går det att se hur några av dem förvirrat tittar in i kameran samtidigt som skådespelarnas förmåga att hålla karaktär testas till bristningsgränsen.

Mellan det yttre kaoset och den inre turbulensen lyckas Melin med Preludium hitta fram till någonting lika drabbande som allmänmänskligt, om fem individer som alla letar efter något de förlorat eller någon de vill vara.

Simon Andersson

Läs mer om Preludium

Draken Film använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies

Draken Film är en del av Göteborg Film Festival.