Logga in
dragon icon

Handplockad film. Prova gratis i 2 veckor.

Minari
Regissör:
Drama
 · 
USA
 · 
2020
 · 
115 min

Minari

Emigranter med jordbruksplaner försöker sig på den amerikanska drömmen i 1980-talets Arkansas, i en kärleksfull hyllning till ursprung och familjens betydelse.

En koreansk familj köper en bit mark på den amerikanska vischan i hopp om nystart genom ekologiskt jordbruk. Föräldrarna består av den envisa Jacob och den resonliga Monica, och redan efter första skörden stöter familjen på motgång efter motgång. När Monicas mamma anländer från Korea för att hjälpa till med barnen rubbas den redan bräckliga familjens ideal i grunden.

Lee Isaac Chungs hyllade pärla Minari är ett kärleksfullt porträtt av emigrantlivet, där strävan efter att hitta en plats att kalla för sitt hem ställs i kontrast mot de ekonomiska och kulturella utmaningar som lurkar i den amerikanska myllans undervegetation. Steven Yeun och Han Ye-ri övertygar med sina dynamiska tolkningar av det prövade paret, och Youn Yuh-jung fick en välförtjänt Oscar för den hjärtevärmande tolkningen av svärmor Soon-ja, vars kompromisslösa intåg i familjens liv utmanar balansgången mellan familjens ursprung och drömmar om självförverkligande.

Erik Toresson Hellqvist

Läs mer om Minari

Draken Film använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies

Draken Film är en del av Göteborg Film Festival.