draken-film

Filmtips / 2020-05-19

Veckans filmklubb: Alma's Park

Varje vecka besöker vi en digital Draken Film-klubb i Sverige. Först ut är filmklubben som huserar hos en av Sveriges vackraste biografer, som snart öppnar portarna på nytt: Alma’s Park i Stockholm! 

Hej Alma's Parks filmklubb! Vilka är ni?
– Vi vill skapa Stockholms nya biograf och kulturscen. Planen var att öppna upp våren 2020 men eftersom världen är upp och ner får vi skjuta på premiären. Alla som vill får vara med i filmklubben, vi gör reklam om den på vår Instagram och tycker bara det är superroligt om så många som möjligt vill haka på. 

Varför startade ni Alma's Parks filmklubb?
– Vi startade filmklubben för att vi vill att folk ska stödja landets biografer. Så bra sätt att avsluta arbetsveckan med att träffa människor som man inte känner och samlas kring en film som alla sett. Lätt något vi kommer att fortsätta med i framtiden. När detta är över så hoppas vi att vi kan fortsätta att ses en gång i månaden på Park eller Alma Trägårdh (vår systerbar), se film och prata över ett glas vin. När vi öppnar Park kommer du kunna konsumera kultur och film tillsammans med ett gott glas vin eller varför inte en hembakad kaka till filmen.

Hur gör ni?
Vi möts digitalt via Zoom, vårt zoom ID ligger alltid ute i vår bio på Instagram. Zoom-träffarna har fungerat fint och samtalen har varit riktigt trevliga. Vi brukar vara runt 8-10 personer per tillfälle. Vi brukar inleda med en kort introduktionsrunda där alla får säga sitt namn och berätta kort om sig själva, och sen startar vi med en inledande fråga eller tanke kring filmen vi sett och hittills har det räckt för att samtalet ska flyta på.

Vad tittar ni på?
Hittills har vi bland annat sett Porträtt av en kvinna i brand, The Man Who Killed Don Quixote, Give Me Liberty och High Life. När vi såg Porträtt av en kvinna i brand verkade hälften av oss älska den, medan den andra hälften somnade. Men det är kanske är en typisk älska-eller-hata film. Har alltid varit svag för förbjuden kärlek och kostymdrama så för mig var den suverän. High Life var 10/10 för mig, men det var nog i genomsnitt en 5:a för de andra. Några kände att den var för tung att se i dessa tider och stängde av. Jag älskade att mitt i allt tragiska så kunde man se ljuset. Robert Pattinson gör en av sina bästa roller! 

Vad ser ni näst?
På fredag den 8:e klockan 14.00 ser vi Agnieszka Hollands Mr. Jones.

Streama hundratals handplockade filmer från hela världen.

Därefter 89 kr/mån, Ingen bindingstid.

Draken Film använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies

Göteborg Film Festival

Olof Palmes plats 1
41303 Göteborg

Kontakta Draken Film

kontakt@drakenfilm.se

Google StoreApple Store
Twitter
Facebook
Instagram
Creative Europe Media