draken-film

Filmtips / 2020-10-19

Prismas digitala workshops

Filmworkshops 

Få roliga, inspirerande och kreativa tips om vad du kan göra med din kamera eller iPad. Perfekt för dig som vill lära dig att göra film och dessutom sätta guldkant på dem.

Trolla bort en bil med magiska tricks - Kreativ skärmtid
Hur trollar man egentligen bort en bil? Och kan man lura publiken så att något riktigt litet kan se stort ut? Testa och se! Och bli samtidigt en mästare på magiska filmtricks.

Mera action med coola vinklar - Kreativ skärmtid
Hur får man en scen att kännas fartfylld? Är det vinklarna eller är det ljudet? Eller är det kanske både och? Här kommer du att få du massor av fartfyllda filmverktyg att laborera med.

Skapa spänning med ljud och stämning - Kreativ skärmtid
Vad har du för saker hemma som du kan skapa ljud med? Och vilken stämning vill du ha på din film? Här kommer du att få massor av finurliga förslag att prova hemma, på fritids eller kanske någon helt annan stans.

Lär dig stop motion
Har du funderat på hur man till exempel kan få ett mynt, en lerfigur eller en leksak, att röra på sig och få ett eget liv på film? Inga problem! I Prismas stop motion-workshop får du massor av tips på hur du kan bli en mästare på att animera. 

Lär dig skriva skräckfilmsmanus
Vill du lära dig skriva så det ryser i kroppen och så att hjärtat slår dubbla slag av fasa! Välkommen på workshop i att skriva manus för kortfilm på tema skräck. Passar dig 10 - 14 år. Deltagande på egen risk...

 

Skapa din egen filmfestival 

Fixa festivalkänsla hemma med våra bästa tips och trix, vi visar allt från hur du gör dina egna biobiljetter till hur du bygger en biograf av en keps. 

Bygg en kepskoja
Titta på film själv eller med en kompis under en filt är väl mysigt? Med en kepskoja blir det extra mysigt och bekvämt, i sängen, soffan eller under bordet. 

Fixa en perfekt snacksskål
Visste du att vi har ätit popcorn i jättemånga år på biografer? Här kommer du att få tips på hur du skapar din perfekta snacksskål för popcorn eller annat mumsigt till filmvisningen. 

Få biokänsla med en filmram
Pynt är kul och viktigt. Tänk om man kunde förvandla en TV-skärm, mobil eller läsplatta till en alldeles egen bioduk? Vi testar!

Bygg en egen filmklappa
Visste du att man använder något som heter filmklappa för att kunna få ihop både ljud och bild i en film? Det är en himla bra grej, låt oss bygga en egen! Det blir extra kul att klappa igång filmen, och så kan du använda den när du vill spela in en egen film, bra va! 

Fixa skyltar & biljetter
På en filmfestival ska man såklart ha biljetter och smarta skyltar som berättar vilken film som visas och vart man kan sitta. Vi skapar våra alldeles egna skyltar och biljetter som gör hemmafestivalen till en riktig pangkväll. 

Streama hundratals handplockade filmer från hela världen.

Därefter 89 kr/mån, Ingen bindingstid.

Draken Film använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies

Göteborg Film Festival

Olof Palmes plats 1
41303 Göteborg

Kontakta Draken Film

kontakt@drakenfilm.se

Google StoreApple Store
Twitter
Facebook
Instagram
Creative Europe Media