Listor / 2020-05-06

Fyrisbiografens favoriter

Fyrisbiografen har funnits på S:t Olofsgatan i Uppsala sedan 1911 och är en av Sveriges äldsta biografer som fortfarande visar film varje dag. Fyrisbiografen startades av Hugo Pleniér men togs 1931 över av David Annell, som redan från första början bestämde sig för att Fyrisbiografens utbud skulle särskilja sig från stans andra biografer genom att visa europeisk film av hög konstnärlig kvalitet. Detta visade sig vara en lyckad satsning som än idag gör Fyrisbiografen unik i Uppsala. 

2012 togs biografen över av den nystartade ideella organisationen Föreningen Fyrisbiografen. Fyrisbiografen är en av många biografer som stöttas i Draken Films initiativ för att rädda de svenska kvalitetsfilmsbiograferna. 

Alla nya prenumeranter som startar en prenumeration på Draken Film med kampanjkoden FYRISBIOGRAFEN är med och stöttar just Fyrisbiografen med halva prenumerationsavgiften under det närmaste halvåret. Eftersom många just nu inte har möjlighet att se film på bio streamas mer film än någonsin, Fyrisbiografens medarbetare har valt ut några favoritfilmer som just nu finns att streama på Draken Film.

Streama hundratals handplockade filmer från hela världen.

Därefter 89 kr/mån, Ingen bindingstid.

Draken Film använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies

Göteborg Film Festival

Olof Palmes plats 1
41303 Göteborg

Kontakta Draken Film

kontakt@drakenfilm.se